سیروس قهرمانی

ساخت وبلاگ

سیروس قهرمانی معرکه گیری بود که در سال های 1330 تا 1340 با انجام حرکات محیرالعقول در شیراز به شهرت رسیده بود؛ او برنامه هایش را در باغ وحش کوچکی که خود ساخته بود، برپا می کرد.

.


 

 در سال های آغازین 1330 سیروس قهرمانی معرکه گیر یکه تاز شیراز بود. در کنار این معرکه ها «باغ وحش» کوچکش هم در شیراز کم طرفدار نبود. دیدن چند حیوان در قفس های تنگ برای مردمی که به عمرشان «باغ وحش» ندیده بودند تفریحی متفاوت بود.

به گفته قهرمانی، هر شخصی در کاری تبحر خاصی دارد و او هم این توانایی را در خود یافت که بتواند شیرهای وحشی را رام کند: «جثه ام از دیگر همسن و سالانم خیلی درشت تر بود اما زمانی که برای اولین بار داخل قفس شیر رفتم ۱۳ سال بیشتر نداشتم، شیر خیلی وحشی بود و همین که داخل قفس شدم به من حمله کرد. من با اینکه اولین بارم بود نترسیدم و با استفاده از یک میله آهنی از خودم دفاع کردم. بعد با حرکتی سریع به پشت حیوان رفتم و با استفاده از سیم مفتول کوتاهی که داشتم او را کنترل کردم.»
جالب است بدانید که آقای قهرمانی برای رام کردن شیرها فقط از دو سیم مفتول کوتاه و یک میله آهنی برای دفاع از خودش استفاده می کنند: «شیرها هم مانند انسان ها غرایز خاصی دارند و ممکن است مهربان، عصبانی، کینه ای و … باشند. من بر اساس رفتاری که شیرها دارند آنها را رام می کردم. البته در بیشتر موارد با استفاده از سیم مفتولی، دهان شیر را می گرفتم و با جلو و عقب کردن سرش، او را رام می کردم.»
اولین در ایران
قهرمانی بعد از موفق شدن در رام کردن شیرهای وحشی خیلی سریع مشهور شد. آن زمان بی سابقه بود که پهلوانی ایرانی با شیرهای درنده نمایش بدهد، برای همین آوازه نمایش های سیروس خیلی زود دهان به دهان چرخید و خیلی ها از دور و نزدیک برای دیدن نمایش های او به شیراز می رفتند.
این ماجرا حتی پای او را به کشورهای دیگر هم باز کرد تا جایی که به کویت دعوت شد و در حضور امیر این کشور برنامه اجرا کرد: «وقتی برای وارد شدن به قفس شیرها آماده می شدم همه مردم و حتی پادشاه کویت تعجب کردند. آنها می گفتند پسری با این سن و سال چطور می خواهد با شیر بجنگد اما من که جوان بودم و زور زیادی داشتم بدون هیچ ترسی وارد قفس شدم و بعد از نیم ساعت سر و کله زدن با شیر، توانستم حیوان را رام کنم واز قفس بیرون بیایم.»

 

آقای قهرمانی هنگام اجرای نمایش هایش تنها به سرگرم کردن مردم وکسب درآمد فکر نمی کرد. او خیلی از مواقع این کارها را برای حمایت از زندانی ها و آزاد کردن آنها انجام می داد. قهرمان شیرازی در سال ۱۳۴۶، ۵۲ نفر از زندانی هایی که مشکل مالی داشتند را آزاد کرد.

عکس های معرکه گیری این پهلوان قدیمی برای نخستین بار در "شهرفرنگ" منتشر شد. در این عکس های سیروس قهرمانی مشغول بازی و گاه جنگ با شیر و فیل و یا در حال کشیدن اتومبیل و بلند کردن تیرهای سنگین است.

 

این معرکه گیر که اکنون بیش از هفتاد و چند سال دارد همچنان در باغ وحش کوچک خود زندگی می کند و از حیونات نگهداری می کند. آخرین عکس ها از وی را دو سال قبل خبرگزاری ایسنا منتشر کرد. خبرنگار این خبرگزاری در گزارش خود از شرایط نامساعد باغ وحش این پهلوان قدیمی به دلیل بی توجهی مسئولان وقت خبرداده بود.

 

وی به خبرنگار ایسنا گفته بود كه تمام توانايي‌هايش را موهبتي از خدا و اهل بيت(ع) مي‌داند؛ "اين شيرها تمام زندگي من هستند، اينها همه يادآور اسدالله است، براي من مهم است كه اين حيوان مورد لطف همه ائمه خصوصا مولا علي(ع) قرار داشته و داستان‌هاي بسياري از وفاداري آن گفته و نوشته شده است".

 

سیروس قهرمانی در دوران کهولت

+ نوشته شده توسط iranianvienna در شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۵ و ساعت 10:41 |
Iranian Vienna...
ما را در سایت Iranian Vienna دنبال می کنید

برچسب : سیروس,قهرمانی, نویسنده : iiranianviennae بازدید : 80 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 6:52